marktsector

Militaire lucht- en ruimtevaart

Test Apparatuur

Onbemande luchtvoertuigen

Industrieel

Militaire landvoertuigen

Communicatie

Medisch

Veiligheid

Offshore, energie en hernieuwbare energiebronnen

shutterstock_7703923

Militaire lucht- en ruimtevaart

Het management en de engineers van Cablescan hebben een aanzienlijk niveau van ervaring in de fabricage, projectmanagement en kwaliteitseisen voor assemblages van militaire vliegtuigen.

Dankzij onze AS9100-certificering, SC21-accreditatie, investeringen in tooling en personeelstraining heeft Cablescan een aantal vaste contracten voor vliegtuigen en helikopters kunnen binnenhalen.

shutterstock_228731128

Test Apparatuur

In 2011 nam Cablescan het bedrijf Phoenix Power Systems over, dit bedrijf werd in 1992 opgericht als specialist in de fabricage van op maat gemaakte elektronische testbanken, kabelbomen; systeem bedieningspanelen en instrumentatie voor de lucht- en ruimtevaart, militaire en aanverwante industrieën.

Sinds die tijd hebben we zorgvuldig een traject doorlopen om de personeels-, product-, proces- en klantkennis over te brengen naar Cablescan, dit traject is inmiddels afgerond.

We zijn door de jaren heen bij veel projecten betrokken geweest, waaronder Hawk Nimrod, Typhoon, Falcon 7X en JSF. PPS / Cablescan hebben op tijd eersteklas service geleverd aan onze eindgebruikers over de hele wereld.


Wij zijn specialisten in het vervaardigen van op maat gemaakte elektronische testbanken, kabelbomen en systeem bedieningspanelen voor de lucht- en ruimtevaart, het leger en aanverwante industrieën. Ons succes ligt in betrouwbaarheid en aanpassing aan de eisen van onze klanten, waarbij we altijd kwaliteitsproducten leveren op tijd en binnen het budget. We hebben een toegewijde ondersteunings- en productiecel die goed thuis is in complexe elektrische kabelbomen en testopstellingen, samen met alle noodzakelijke gedetailleerde kwaliteitsprocedures die dat met zich meebrengt.

Onze producten variëren in complexiteit van een kleine testbank voor één eenheid tot sommige met wel 500 afzonderlijke kernen om complete vliegtuig systeemtests uit te voeren. Deze omvatten gesimuleerde cockpit assemblages met avionica systemen.
We hebben allianties gesloten met MILSPEC-fabricage bedrijven en bieden op maat gemaakte rekken, kasten, en boxen

Ons productassortiment omvat apparatuur voor gebruik “in het veld” ter ondersteuning van verschillende taken. Dit kan variëren van “lucht vervoerbaar” tot “robuuste” waterdichte specialistische koffers.

Cablescan heeft aanzienlijke ervaring in de fabricage van DIT-MCO en Automeg automatische test assemblages die in veel industriële sectoren worden gebruikt.

Onbemande luchtvoertuigen

Cablescan levert sinds 2009 de Unmanned Aerial Vehicles (UAV’s) zowel op het niveau van motoren, vliegtuigen als controlecentra. Onze expertise opgedaan in de luchtvaartsector stelt ons in staat om optimale componenten en bouwtechnieken aan te bieden. Raadpleeg onze sectie Militaire lucht- en ruimtevaart voor meer details.

Industrieel

Cablescan levert kabelbomen, bedieningspanelen, aansluitboxen en op maat gemaakte testapparatuur aan de volgende sectoren:

 • Mobiele generatoren
 • Productie
 • Constructie
 • Voertuigen
 • Procescontrolesystemen
 • Mijnbouw
 • Petrochemie
 • Handling systemen

Cablescan bouwt volgens de tekening / specificatie van de klant of werkt samen met projectmanagers engineers om ervoor te zorgen dat het geleverde product voldoet aan de noodzakelijke klant- en wettelijke vereisten. Onze engineers hebben uitgebreide productkennis en regelmatige updates van onze toeleveringsketen, zodat de optimale materiaal oplossing wordt geboden in termen van kosten en functionaliteit.

shutterstock_463665509

Militaire landvoertuigen

Cablescan heeft aanzienlijke ervaring opgedaan bij het werken met hoofdaannemers op het gebied van defensie en het Ministerie van Defensie in het VK en in heel Europa. Onze verzegelde robuuste kabels worden op grote schaal gebruikt in de volgende gebieden

 • Veilige communicatiesystemen
 • Mijn- en IED-detectie
 • Platform Surveillance-systemen

Onze kabels en boxen werken in enkele van de meest vijandige omgevingen ter wereld op het gebied van extreme temperaturen, stof, binnendringend water en trillingen. We werken nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat onze productkennis up-to-date is als aanvulling op onze technische kennis.

Onze Project Engineers werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat de optimale oplossing die wordt geboden voldoet aan de juiste operationele specificaties.

We hebben een speciale UoR-ondersteunings- en productiecel om de snelle ontwikkeling en fabricage van kabels en dozen te garanderen. Onze mogelijkheden omvatten reverse engineering van bestaande producten en het maken van tekeningen.

Communicatie

Cablescan heeft assemblages en panelen geleverd aan een aantal commerciële en militaire communicatiesystemen, van prototyping tot de massaproductie aan toe.

Medisch

Sinds 2007 heeft Cablescan meer dan assemblages per jaar aan deze sector geleverd, dus het is belangrijk dat betrouwbaarheid voorop staat. Alle aan deze sector geleverde producten worden 100% geïnspecteerd en waar van toepassing gecontroleerd, alle producten zijn volledig traceerbaar qua materiaal levering en het fabricageproces. Onze AS9100 militaire kwaliteitsprocedures en IPC620 vormen de basis voor alle producten die door Cablescan worden geleverd.

Veiligheid

Gebouwd op onze bekwaamheid en ervaring die is opgedaan in de militaire communicatiesector, zowel in de fabriek als bij klanten in Europa en Afrika. Heeft Cablescan uit de eerste hand ervaring met de eisen van de eindgebruikers, typische toepassingen zijn:

 • CCTV- en bewakingssystemen
 • Brand- en omgeving detectiesystemen
 • Scannen en röntgensystemen

Offshore, energie en hernieuwbare energiebronnen

Onze offshore-, energie- en hernieuwbare capaciteit is onderworpen aan onze AS9100 (kwaliteitsaccreditatie voor lucht- en ruimtevaart) en ISO9001: 2015.

Door onze ervaring opgedaan in zowel de sectoren militaire voertuigen als vliegtuig assemblages, kan Cablescan klanten in de energie- en offshore-sectoren voorzien van de nieuwste materialen voor ruwe omgevingen, met name binnendringend water, zoutnevel en trillingen.

We werken samen met onze klanten om te ontwerpen in ‘best practice’ fabricagemethoden en ondersteuning van prototyping tot productie met beperkte volumes.

Cablescan heeft geïnvesteerd in de tooling en de mogelijkheid om hoogspanningskabels tot 185mm2 van Hypertak, Amphenol Rhino en Polamco aan te sluiten. Geautomatiseerde stripgereedschappen stellen ons in staat om snelle prototyping en benodigde volumes te produceren.